Dastatu Euskal Gastronomia eta Ardoaren Zapore eta Tradizio Oparoak
Hasi sukaldaritza bidaia bat Euskal Herrian zehar, Atlantikoak mendiekin bat egiten duen tokian. Bilbo eta Donostia bezalako hiri kosmopolitetan Michelin izarreko otorduak ezagutzeko aukera izango duzu 2024an Euskal Herriko 29 jatetxeetako edozeinetan eta baita gure Pintxo Ibilbideetan ere. Hiri hauek arkitektura bisual harrigarria eta kaleko bizitza bizia eskaintzen dute. Gozatu bisita gidatuak gure aberastasun naturalaren leku paregabeetara.
Euskal Herria bere sukaldaritza-ondare sakonagatik eta aparteko ardoengatik da ezaguna. Hemen, plater bakoitzak istorio bat kontatzen du, eta ardo trago bakoitzak bere paisaiaren esentzia darama. Gure bisita gidatuak euskal gastronomia espainiar kulturaren ardatz bihurtzen duten zaporeetan murgiltzeko diseinatuta daude.
Ardozaleek Arabako Errioxan aurkituko dute paradisua, Errioxako ardogintzako eremu ospetsuan. Gure ibilaldiek upategi historikoetara zein mahasti modernoetara bisitak egiten dituzte, non ardoa egiteko prozesua ezagutu ahal izateko, mahastitik botilaraino Errioxako barietate bikainak dastatzen. Hala ere, txakolina da Euskal Herriko ardo tradizionala, bertako mahatsez egina, ia 98% zuriak dira eta mahats nagusia Hondarrabi zuri deitzen da. Mahatsondo hauek itsasoaren ondoan hazten dira eta klima atlantikoak ondu egiten ditu. Azidotasun handiko ardo zuria da, kolore hori zurbila, alkohol ertaina eta baxua eta zitrikoen eta lore zurien usainak, ardo arina eta bizia. Estilo modernoa ardo gastronomikoagoa da, egituratuagoa, lur gainean edo hariztian ontzearekin egiten dena. Ardo dastaketa txakolina mahastietako bisitak, kultura eta naturako ibilaldiekin uztartuko dira.
Etor zaitez gurekin Euskal Herria definitzen duten zaporeak arakatzeko, gatz-musututako itsaskietatik hasi eta barnealdeko haragi eta barazki oparoetaraino, guztiak bertako ardoekin ezin hobeto uztartuta. Gure “Food & Wine” ibilaldiek eskualdeko plater eta ardo goxo eta enblematikoenetatik bidaiatzeaz gain, euskal bizitzaren bihotzera hurbiltzen zaituen abentura kulturala ere agintzen dute.